woensdag 25 augustus 2010

Welcome to Delhi sir!

Even vermelden dat Swiss Air een geweldige maatschappij is om mee te vliegen. Geen lange wachttijden, geen passagiers, vlotte bediening....
We waren al heel vroeg op de luchthaven en allicht de eersten die incheckten. Dat gaf ons nog 2 uur de tijd om een koffie en croissant bij Starbucks te nuttigen.
In Zurich hadden we een uurtje om over te stappen, en alles ging ook hier weer vlot. De vlucht naar Delhi, waar we tussen de locals zaten, ging vlekkeloos. Enkel het landen werd even uitgesteld wegens een zwaar onweer. We werden verplicht nog wat rondjes te  cirkelen vooraleer we konden landen.

Bij het binnenkomen van de luchthaven kregen we vast tapijt onder onze voeten en de geur van nachtwinkel in onze neusgaten. Eens buiten vonden we Rameesh. Hij werd gestuurd door onze gastvrouw en stond al meer dan 2 uur te wachten. Zoveel geduld zou aan mij niet besteed zijn.
Een half uur later waren we in onze B&B, en na een douchke (mond gesloten houden) konden we ons bed inkruipen.

Vandaag zijn we dan tegen de middag opgestaan en werd ons een heerlijk onbijt voorgeschoteld. Elk gerecht waarin eieren in herkenbare vorm in gebruikt worden is voor mij al een heerlijk gerecht. En als je het echt niet lustte, kon je er altijd wat pikante saus over gieten!

Meera vertelde ons wat we moesten zien, en belde iemand die ons heel de dag zou rondrijden.  Hij zou heel gewillig zijn, want ze had hem gestraft omdat hij eens te laat was gekomen.  Blijkbaar moet je goed kunnen luisteren in het kastesysteem. Voor 10 euro was hij onze gids voor een dag.

Eerste stop
Een lokaal fotografiewinkeltje waar mijn foto zeer professioneel werd genomen. Acht pasfoto's voor een euro, dus ik kan er weer tegen. Deze waren blijkbaar nodig om een Indische prepaid kaart te verkrijgen. Voordeel hiervan is dat je er aan hetzelfde tarief mee kan bellen naar Belgie alsof je in Belgie zou bellen. Schrik dus niet moest je straks telefoon krijgen van een heel lang telefoonnummer!

Tweede stop.
We stopten bij de Birla tempel. Een tempel die werd opgetrokken met het geld van de hele rijke familie Birla, en daarom ook niet voor niets gewijd is aan Lakhsmi, godin van de rijkdom. Eigenlijk was hier geen bal aan te zien, dus bleven we uit beleefdheid even hangen en vertrokken richting de volgende tempel.
Onderweg deden we een driveby langs het parlement, de presidentiele woning en de Indische arc de Triomphe http://4ic.be/1I

Derde stop
De graftombe van Humayun . Heel mooi, al waren ze het wel aan het renoveren. In Delhi is men trouwens alles aan het renoveren. De commonwealth games beginnen binnenkort, en daar is men blijkbaar heel fier over.

Vierde stop
De lotus tempel http://4ic.be/eG Prachtig bouwwerk van een groepering vredelievende mensen die bidden dat heel de wereld vriendjes is met elkaar. Meer zelfs, man en vrouw zijn elk een vleugel van de vogel, en wanneer deze niet gelijkwaardig zijn, kan de vogel niet vliegen...
We gingen binnen in het hart van de lotusbloem, alwaar we in stilte gehuld enkele gebeden deden voor de wereldvrede en nog veel meer.

Ondertussen waren we van de hitte en vochtigheid al redelijk sloom geworden, en dus vroegen we om huiswaarts te keren. Ikzelf was zo moe dat ik in slaap ben gevallen in de wagen. Niets om over naar huis te schrijven hoor ik u denken. Wacht dat tot je eens in Indie gereden hebt. Mijn eerste beleefdheidsvraag in de luchthaven voorspelde al weinig goeds.
IK: 'So you drive on the left side of the road then'
RAMEESH: 'Sir, we drive everywhere on the road'
En dit is vooral heel letterlijk te nemen. Moto's, mensen, fietsen, auto's, bussen... alles rijdt op enkele milimeter van elkaar door. Je zou denken dat je dan alle hulp voorhanden kan gebruiken. Niets van, Rameesh klapt beide achteruitkijkspiegels in teneinde nog meer rakelings objecten te kunnen passeren.
Gelukkig geraakten we vlotjes terug thuis. Nu wachten we bij een gezellig kopje thee op het avondeten, en daarna gaat de zoon des huizes proberen online treintickets te boeken naar de volgende bestemming. Dat geeft ons dus zeker nog een uur om te beslissen naar waar dat zal zijn, al zal het lot en de beschikbare vrije plaatsen ons ook wel een handje helpen.

tot gauw
S&A

Geen opmerkingen:

Een reactie posten